2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Pomazánka z uzené makrely s vejcem

Název Množství a jednotka
uzená makrela 1 kus
máslo 1 lžíce
vejce 1 kus
hořčice 1 lžíce
eidam 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 05 min.
Jarča



Postup
Makrelu nejdříve vykostíme, stáhneme z kůže a vidličkou rozmačkáme. Do mísy si dáme změklé máslo, vejce uvařené natvrdo a nakrájené na drobno, hořčici, na kostičky nakrájenou sterilovanou okurku, strouhaný sýr, makrelu. Vše promícháme. Dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí. Opět promícháme.


 


RECEPTY

Hrachovka - s celým hrachem

Postup: SurovinyPředvařený hráchmouka a sádlo (příp. jiný tuk) na jíšku1 stroužek... zobrazit recept

RECEPTY

Falešná dršťková polévka

Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji ji osmažíme dozlatova. Hlívu... zobrazit recept

RECEPTY
RECEPTY

Gnocchi se smetanou

Postup: Šunku nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Zalijeme šlehačkou, okořeníme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na jablkách po staročesku

Postup: Kuřecí stehna osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáčku. Česnek oloupeme a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Éčka v nanucích - jsou bezpečná?

Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích: Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se jedná... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...